Адриана Лима – прелестният ангел с индиански корени

Перфектни мерки 89-71-86, ръст 178 см, кестенява коса и синьо-сиви очи. Това описание принадлежи на прелестната бразилска моделка Адриана Лима, която стана най-известна с участието си като „ангел“ в ревютата на „Victoria’s Secret“. Красавицата е родена на 12 юни 1981 година в Салвадор, Бразилия. В нея обаче тече африканска, швейцарска и индианска кръв. Тя е католичка и е едно дете в семейството. На всичкото отгоре може да говори на няколко езика: португалски, английски и испански.

Бащата на Адриана напуска семейството си, когато момичето е на 6. Оттогава тя го е срещала само веднъж. Моделката казва, че не мрази баща си, защото „за всичко си има причина“ и вярва, че животът й си е бил добре и без него.
 
Адриана Франческа Лима в момента е на трето място в световната класация за най-добре платени модели след Жизел Бюндхен и Кейт Мос. Звездата на Лима изгрява, когато печели конкурса Ford Supermodel в Бразилия и отива на националната надпревара за красота. Там се класира втора, но веднага бива забелязана. Подписва договор с агенция. Следват снимки и фотосесии.

Бразилската дива е свързвана с много и известни мъже от шоубизнеса. Един от тях е рок звездата Лени Кравиц, както и с бейзболния играч Дерек Джитър. През 2008 г. Лима се сгоди за сръбския баскетболист Марко Ярич. През 2009-а, в деня на влюбените - "Свети Валентин", двамата се ожениха. На 15 ноември същата година тя роди момиченце на име Валентина Лима Ярич. На 13 септември 2012 г. Лима роди второто си отроче – Сиена.

„Моделството е трудна работа, твоите колеги са ти и съперници. Това наистина поставя спирачки да се сближиш с другите момичета“, споделя Адриана относно професията си. „Бъдете сигурни какво искате за себе си. Модата не е само красота, но и поведение. Трябва да вярвате в себе си и да бъдете силни“, съветва красавицата.Коментари към новината

  • Смени картинката