Любовта на партньора е ключът към перфектния секс

Успешният секс влияе на здравето и красотата. Той ни помага да разпуснем от всекидневното напрежение и да повишим самочувствието си. 31% от мъжете и 25% от жените обаче признават за трудности и проблеми в секса.

По време на ласките се отделят ендорфини - хормоните на щастието. Сексът подобрява сърдечната кондиция и съня. Позволява да се изгорят излишните килограми. Когато обаче не обичаме партньора си, той не е толкова приятен. Дори ако до нас стои секс машина. Любовта е движещата сила по време на половия акт.
Сред най-често срещаните трудности в секса е фактът, че жените изпитват по-малка потребност, отколкото мъжете. Те по-трудно стигат до оргазъм. 31% от мъжете пък имат сексуални проблеми. Те са свързани с преждевременната еякулация или с притеснения относно размера на пениса.

По-голяма част от анкетираните не посочват трудности и проблеми, свързани със сексуалния им живот. Като че ли тази тема още е табу и не е сред най-дискутираните. Има естествени индивидуални различия в нивото на сексулно желание. Понякога сексът при нежния пол трябва да се съревновава с други области в живота – майчинство, професионална работа, съотношение с партньора.

Различията определено ще бъдат по-малко, ако се научим да говорим за секс и да бъдем в състояние да покажем любовта си в различни ситуации, не само по време на сексуалното общуване. Умората е една от основните причина за пропадането на половия акт. Тя влияе на 32% от мъжете и 19% от жените. Страхът от нежелана бременност също оказва влияние. Той е водещ при 32% от жените и 18% от мъжете.

Жените по-често се страхуват от непланирана бременност. Ако мъжете поемат своята отговорност в контрацепцията, нещата ще се получават много по-спокойно. Силният пол често мисли само за удоволствието и е невнимателен. Мъжете се притесняват много повече от жените, че не се справят добре в секса. Сред нежния пол по-голямото безпокойство пък е породено от мисълта, че тялото им не е толкова хубаво.

Пропагандираният в медиите образ за идеалното тяло ни кара да мислим, че не сме достатъчно привлекателни. Смятаме, че не сме атрактивни за нашия партньор. Мъжете пък често си навиват на пръста, че не могат да задоволят партньорката си. Трябва обаче да знаем, че любовта е най-силният афродизиак. Тя може да преодолее всички страхове. Няма значение какви са възможностите на партньора – когато един човек е влюбен, сексът е прекрасен. Тогава нямат значение дори няколко излишни килограма или недостатъци по тялото. Затова, обичайте се и правете секс!

снимки: www.gazeta.pl, kaminata.netКоментари към новината

  • Смени картинката