Стига фитнес! Заменете го със секс

Човек може да намери безброй много причини да прави секс – тръгваме от психологическите, които са най-често на интуитивно ниво, и стигаме до физиологичните.

Знаехте ли, че сексът:

Помага за отслабването и за оформянето на красиво тяло

За 20 минути се изгарят около 150 калории. Тъй като в процеса участват поне 500 мускула, се усилва тонусът на тялото, а целулитът намалява. С други думи, можете съвсем спокойно да замените тренировките във фитнеса с тези в леглото.

Успокоява болката
Затова извинения от типа: "Не днес, боли ме главата", не важат. Благодарение на секса се засилва кръвният поток и намалява налягането в артериите. Освен това се отделя и окситоцин – хормон, който действа като естествено успокоително.

Намалява стреса и помага за преодоляването на депресията

Ако седмицата ви е била истински ад, най-добрият начин да се освободите от емоционалния свръхбагаж е със секс. С отделянето на хормони се повишава настроението, чувствате се далеч от реалността и света на ежедневните тревоги.

Подсилва имунната система

Освобождаването от хормони влияе върху химията в организма и спомага за отделянето на клетки, които се борят с вируси и бактерии, като по този начин се подпомага имунната система.

Води до по-добър сън

Практиката е доказала, че сексът преди лягане увеличава шансовете ви за пълноценен сън. Много двойки споделят, че са решили проблема си с безсънните нощи именно със секс. Дали няма да помогне и на вас?Коментари към новината

  • Смени картинката