G-точката под въпрос, търсете C или К

Защо мистериозната и знаменита женска точка се нарича G, а не X, Y или Z? Тази част от дамското тяло е била кръстена на своя първооткривател, немския гинеколог Ернст Графенберг. Именно той през 50-те години на миналия век е описал зона в женското влагалище, стимулацията на която осигурява мощен оргазъм. Скоро обаче добрият доктор починал и когато през 80-те години учените се заинтересували от неговите проучвания, било вече невъзможно да попитат Графенберг по какъв начин е направил своето откритие - в рамките на гинекологичната си практика, или, така да се каже, в частния си живот. Всъщност това ни най-малко не променило отношението на благодарните потомци към него.

Да се открие така наречената G-точка обаче се оказва истинско изкуство. До ден днешен търсенето на вълшебното "копче за щастие" измъчва милиони мъже, а защо да си кривим душите - и жени. Може да се окаже обаче, че целият този къртовски труд е бил напразен. Неотдавнашно изследване, проведено от Кралския колеж в Лондон, доказва, че магичната точка не съществува. За участие в експеримента учените събрали 900 двойки близначки. Доколкото те имат еднакъв набор от гени, точката G би трябвало да присъства (или отсъства) и у двете сестри. Медиците обаче не открили такова съответствие.

От друга страна за наличието на G-точката свидетелстват не само точните данни на Графенберг, но и огромното количество "ох" и "ах" при голяма част от дамите, успели да открият в нея извор на удоволствие. Смята се, че това е съвсем малка зона, приблизително колкото монета от 50 стотинки. Намира се в предната стена на вагината, на няколко сантиметра (от 2.5 до 5) навътре в нея. Представлява гъбеста тъкан, която обгръща уретрата и която е достъпна само през стената на вагината.

G-точката е по-грапава на пипане от околната тъкан. Друга нейна отличителна черта е, че при стимулация, когато притокът на кръв към мястото се увеличи, тя нараства. Затова се открива доста по-лесно, ако жената е възбудена.

За да я намерите, накарайте партньорката си да легне по гръб, застанете над нея и пъхнете показалеца или средния си пръст във вагината й. Оставете го да влезе толкова надълбоко, колкото й е приятно. След това го свийте нагоре с движение, наподобяващо жеста с пръст "Ела тук”. Прокарайте пръста си по стената на вагината, докато намерите място, което е по-грапаво от останалата част.

Докато придобиете опит с откриването и стимулирането на G-точката, ви предлагаме да опитате с по-достъпните й посестрими - точките К и С. Те са разисквани и описани неотдавна от френски сексолози. По техни данни стимулацията им е способна да доведе жената до оргазъм за 5-8 минути. Точки К има цели две. Разположени са отстрани на клитора, на около 1 см от него. При леко галене се втвърдяват. Могат да се стимулират както едновременно, така и поред, като се стараете да не се докосвате до клитора, за да не "объркате" усещанията на партньорката си. След 4-6 минути, без да прекъсвате стимулирането, започнете със свободната ръка да притискате точката С, която е разположена точно по средата между ануса и вагината. При правилно притискане мускулът отдолу трябва да започне ритмични произволни съкращавания, които ще доведат до оргазъм.Коментари към новината

  • Смени картинката