Седмото предизвикателство от Фолксваген Голф

Фолксваген Голф отново има претенциите да задава стандартите в автомобилния бранш. Години наред моделите на марката са най-печелившият и масов продукт за средната класа купувачи. Най-големият производител на автомобили представи в Берлин седма серия на популярния модел. Най-любопитно в презентацията бе представянето на седма серия Голф като „най-зеления” продукт на компанията, създаван досега. Въглеродните емисии, които се отделят в атмосферата ще бъдат намалени до абсолютния минимум.

Golf VII се отличава с по-малка тежест от предшественика си – 100 килограма по-ниска маса, което допринася за 23% икономии на гориво. Автомобилът обаче е с по-голяма дължина от шестицата – 56 мм, и така достига до 4.25 метра. Ширината пък е увеличена с 13 мм - до 1799 милиметра. Производителите са се погрижили и за пътуващите в новия автомобил. Добавено е пространство в областта на коленете на седящите отзад с 15 мм и на раменете с 31 мм отпред и 30 мм отзад. Багажникът също е уголемен с 30 литра.Най-важното напоследък за новите автомобили е потреблението на гориво. По-малката маса допринася за 23% по-ниски разходи. Най-икономични сред бензиновите модели са версиите с 85 к.с. и 140 к.с. Те изразходват средно 4.9 л/100 км, като по-мощната разполага със система за деактивация на цилиндрите. При дизелите на върха по икономичност е модификацията BlueMotion, който има среден разход 3.2 литра на 100 километра. Седмият модел на Голф има и иновативни системи при управлението на автомобила. При възникнало препятствие системата предупреждава водача, а ако той не реагира, се задейства автоматично спиране. Освен това новост е и технологията, която усеща кога водачът е изморен. Това става след наблюдаване на стила му на каране.

Седмата версия разполага и с двузонов климатик и цветен дисплей. Базовата цена на хечбека седма серия е 16 075 евро в Германия, с което не се различава от предшественика Golf VI.Коментари към новината

  • Смени картинката