Да се епилира или не - това е въпросът

Как си представяте идеалния мъж? Висок, снажен, с широки рамене, мургав може би. А къде остават малките подробности като нокти, зъби и…окосмяване? Странно или не, но в България все повече млади (и не само) дами си падат по обезкосмени мъже и никак не е необичайна репликата: „Ужас! Косми! Гнусно е!“. Въпросът е: как така се получи, че жените внезапно започнаха да харесват мъже без ни един косъм, гладко избръснати или още по-зле – оскубани.

За някои жени е съвсем нормално мъжът да пази натуралната си космена покривка. Донякъде това напомня мускулестия пещерен човек, което е знак за мъжественост. Смята се, че силното окосмяване при мъжа, както и широките рамене, гъстите и изпъкнали вежди, широка челюст са показател за високо ниво на хормона тестостерон. Дали това обаче се приема от съвременните мацки, които все повече се захласват по така модерните метеросексуални мъже – тип футболисти. Някои мъжки индивиди дотолкова се грижат за себе си с всевъзможни разкрасителни процедури, че се замисляме дали натуралните мъже не са на изчезване. Интересни са коментарите от страна на нежната половинка, които се срещат в интернет пространството.

“Ако естественият пуловер ми пречи да се сближа с него поради натурална космена преграда от вси страни, не, не ме кефи. Всъщност, не познавам жена, която да харесва космат мъж. Опа, обърках се - баба ми”, коментира фенка на безкосместите мъжаги. „Лично аз предпочитам по-малко окосмените. И в никакъв случай да няма "пагони " на раменете“, споделя форумка.

Ето още едно мнение за обезкосмяването: „Аз съм твърдо за мъжете да се епилират. Много по-добре е както от хигиенна, така и от естетическа гледна точка. Моят мъж също се епилира и понякога е по-постоянен в грижите за външния си вид и от мен. Мисля че, натуралните пуловери отдавна не се харесват ...“

Позната ми обясняваше наскоро как мъжът до нея при всички положения трябва да е епилиран и то не как да е, а с кола маска. За нея мъжествеността се изразяваше в това партньорът й да е поддържан, а под поддръжка имаше предвид епилация плюс вежди, фитнес, солариум, SPА. Дали е прекалено или не, всеки сам решава за себе си.

Из пространството витаят различни слухове, свързани с косматите мъже. Един от тях е, че те са по-добри в леглото заради повечето тестостерон. Това е твърдение на британски сексолози, които са сравнили мъже с по-гъста окосменост с такива, които са с гладка кожа, пише framar.bg.

 

„Представителите на мъжкия пол с повече косми по гърдите и гърба са се представили много по-добре в леглото. Те са по-издръжливи и страстни", споделя британският сексолог Майкъл Стенли. Явно Мистър тип „горила“ се оказва по-потентен от останалите екземпляри. Щом учените са го установили, трябва да вярваме. Те смятат, че косматите мъже са перфектни любовници, както и че могат да се похвалят с по-завидни размери между краката. Тези обаче, които нямат толкова голямо окосмяване, а са по-гладки, не могат да се похвалят с особени постижения в креватния спорт. Просто мъжете, които са по-гладки като жените, с по-нежна кожа, се радват на по-малко аплодисменти в кревата. Истина или не, всичко остава строго индивидуално.

„Не бих казала, че има някаква връзка между окосмяването и потентността, може и така да е. Но за години с обезкосмения ми мъж не сме имали нито веднъж проблем с нея. Мен ме е гнус от косми, дори от собствените ми. Пък мъж с мустаци и брада да не видя. Имам един единствен опит с космясал мъж, не ми беше приятно, а после само като видях какво има по чаршафа и по ваната…“, разказва скептично настроена девойка.

За щастие по-голямата част от женската половина споделят мнението, че мъжът трябва да притежава определено количество косми. Това не означава да е гол като пиле, но и да не е космат като маймуна. Средното положение е може би най-привлекателно за повечето дами.

Мъжът ми е много космат, затова го моля да си маха космите поне под мишниците и интимните части, защото смятам, че е по-хигиенично. За останалата част от тялото му нямам претенции, казва фенка на златната среда на нещата. „Ами за мен е по-хубаво мъжът като си има космички. Някак си по-мъжествено е... ако е един такъв излъскан все едно не съм с мъж...“, „Мен ме възбужда. Особено пък на любимия човек. Никога не бих си помислила, че е грозно, нехигиенично или отблъскващо. Предпочитам един мъж да е естествен, не си падам по префинените“.

Може би най-правилното и логично мнение за космената покривка на господата си остава едно, което сподели моя приятелка. „Приятелят ми е космат, казва тя. Намирам го за много секси. Ако същият мъж нямаше косми, отново щях да го намирам за секси. Тогава пък щях да си мисля, че не харесвам космати. За мен истината е една – обичаш човека и покрай него всичко останало“, завършва моята приятелка и с това слага край на спора.Коментари към новината

  • Смени картинката