Европейците масово "боледуват", за да не работят

Европейско проучване, цитирано от британския сайт Dailymail.co.uk, разкрива, че един на всеки 10 души редовно си намира лъжливи оправдания, за да не отиде на работа.

В анкетата са участвали над 10 хиляди представители и на двата пола, като 39% от тях се оправдават с фалшив махмурлук от предната вечер, за да пропуснат ходенето до офиса на следващия ден, а над 44% се измъкват от ситуацията с "изфабрикувана" настинка.

25% от интервюираните са отговорили, че биха пропуснали работния ден, за да бъдат със своя партньор, други 15% коментират, че им трябва почивен ден, защото са на друго интервю за работа, а 30% - просто искат да си починат от професионалните ангажименти.

Мъжете пък са тези, които два пъти по-често си намират поводи, за да не ходят на работа, показват социологическите данни.

Повечето от запитаните доброволци допълват, че не влизат в социалните мрежи и чатове, за да не бъдат разконспирирани от техни колеги, че всъщност ни най-малко не боледуват, а се отдават на блажена почивка у дома.Коментари към новината

  • Смени картинката