Мъже, по-леко със самочувствието

Няма универсална рецепта за свалка. Несъстоятелността на повечето съвети на тази тема доказва, че предписанията от типа "10 начина да..." са в сферата на митологията. При всеки отделен случай съществуват хиляди нюанси и всеки един от тях може да повлияе позитивно или неативно върху резултата.

Ето и най-често срещаните мъжки заблуди по отношение на жените:

Всички блондинки са глупави. Няколко представителки на нежния пол с руси къдрици наистина демонстрират отсъствие на интелект на телевизионния екран, но това не е причина този мит да се настани порочно в мъжките глави.

Жените често правят истерии и скандали за глупости. На практика нервната система на дамите е по-устойчива.

Жените не разбират нищо от техника. Този мит се пропагандира активно сред мъжете, но знаят ли те, че първият програмист е бил именно жена?

За всяка жена животът губи смисъл без козметика, дрехи и шопинг. Всъщност има маса момичета, които откровено заклеймяват модните тенденции и изтъкват вредата от козметичните средства. От друга страна желанието на дамите да се харесат е абсолютно естествено за тяхната природа.

Приятелството между жени не съществува. Да, красивите дами обичат да се сравняват със себеподобните си, завиждат и злорадстват, но за сметка на това мъжете по-рядко споделят с приятелите си това, за което жените говорят с лекота със своите близки дружки.

Жените са бъбриви и разговарят с часове по телефона. Истина е - научни изследвания доказват, че при нежния пол речниковият запас е по-богат. Емоционалността също.

Всяка жена мисли единствено как да се омъжи. Мъжете, които твърдят това, доста се надценяват. В днешно време повечето жени имат други стремежи, съвсем различни от това да си спретнат семейно гнезденце. При някои от тях успехът в кариерата е далеч по-важен от брака с първия срещнат мъж.Коментари към новината

  • Смени картинката