Чаровни спатии и купи дефилираха на турнир по сантасе

Чаровни купи, спатии, аса и пики дефилираха на турнир по сантасе в пловдивския мол Галерия. Организатор на интригуващото събитие бе арт център Орхидея. Крайната цел на състезанието е популяризиране на една от идеите на арт центъра – на 1 юни в много български градове да се проведе „Голямото рисуване на малките художници”. На своя празник хиляди деца да могат да рисуват безплатно своите мечти.

За случая процент от продажбите на специални пакети ориз от серията „Вкусни арт зърна”, направена за артисти в кухнята, влизат във фонд за подпомагане на „Голямото рисуване на малките художници”. А точно един малък артист излезе на сцената в мол „Галерия”. Наско, който тренира футбол в школата на „Локомотив” (Пловдив), много обича игрите на карти и шаха. Това усетиха няколко по-големи от него състезатели в двубоите на директна елиминация. Той загуби чак в полуфинала – драматично с 1:2 игри. Семейството му бе излязло за разходка и бързи покупки в мола, но остана над 4 часа да подкрепи младия талант.

В крайна сметка победител в първия турнир по сантасе стана Николай Каканашев от Сопот, победил във финала пловдивчанина Видьо Ковашки. В топ 4 влезе и една дама – показалата завидни умения Анита Ангелова. Николай Каканашев получи и голямата награда – ваучера за 5-дневна семейна почивка на родното Черноморие. Турнирът в мол „Галерия Пловдив” се проведе сред изложени уникални картини от ориз, изработени от Кунка Бакалова и Момчил Николов от арт център „Орхидея”.Коментари към новината

  • Смени картинката